De 5 bedste cache plugins til din WordPress hjemmeside

De 5 bedste cache plugins til din WordPress hjemmeside

WP_Super_Cache

Her i Move Marketing har vi altid brugt WordPress som CMS, da det uden tvivl er et af de klart bedste på markedet. Med WordPress har du et hav af funktioner til rådighed allerede efter du har installeret standard pakken. Herefter kan du top-tune din installation med et endnu større hav af plugins, der ofte ligger gratis til rådighed og kan installeres direkte fra admin-delen af.

Men som ejer af en WordPress hjemmeside, så ved man også godt, hvor vigtigt det er med en side der loader hurtigt – altså, en side der ikke tager en krig at åbne. For at gøre sin hjemmeside hurtigere kan man her bruge såkaldte cache plugins – og det er 5 af disse jeg her i indlægget vil komme ind på, samt til sidst, vise en lille video, der viser hvordan jeg installere et af dem og øger min hjemmesides load-hastighed fra 12 sekunder til 2 sekunder!

Hvorfor er hastigheden på din hjemmeside vigtig?

Der er 3 vigtige grunde til at, din hjemmeside skal loade hurtigt:

  • SEO – At din hjemmeside loader hurtigt, har direkte indflydelse på dit SEO arbejde.
  • Brugervenlighed – De besøgende på hjemmesiden har ofte travlt og har derfor ikke tid til at vente på en langsom hjemmesider, der skal loade færdig.
  • Google Placeringer – Google hader langsomme hjemmeside og vil ofte placere hjemmesider, der loader langsomt, længere nede af deres rank-stige.

Hvad er Cache?

Cache eller ”caching” er en proces, der laver en kopi af din hjemmeside og lagre denne på din hostingudbyders server (webhotel), som en statisk fil. På den måde, kan de besøgende blive præsenteret for disse statiske sider, frem for at man hele tiden anmoder databasen om at opdatere hver gang.

Cache Plugins til WordPress opdatere din hjemmesides database, hver gang, der bliver tilføjet ny tekst i form af f.eks et nyt indlæg eller en ny underside.

Der er ingen tvivl om, at den hurtigste måde at få din hjemmeside til at loade hurtigere på, er ved hjælp af et Cache Plugin, så loader din hjemmeside langsomt? (læs: mere end 3 sek.), ja så tag et kig på de ét af de 5 plugins jeg lister herunder og få det installeret.

5 gode WordPress cache plugins:

  1. WP Super Cache

Til dette plugin har jeg herunder lavet en video der viser hvordan jeg tester hastigheden via pingdom tools, samt, hvordan jeg installere pluinet på min hjemmeside samt aktivere det korrekt:

  1. FlexiCache
  2. HyperCache
  3. DB Cache Reloaded Fix
  4. W3 Total Cache

For ikke at gå alt for meget i detaljer for hvert enkelt plugin, så har jeg her blot listet de andre 4 jeg mener fungere ret godt til dette formål.

Fremgangsmåden med at teste, hvor meget de forskellige plugins kan hjælpe din hjemmeside med at loade hurtigere, er den samme som jeg viser i videoen. Nogle kræver lidt flere indstillinger end andre.

Mine to favoritter er WP Super Cache og HyperCache, da opsætningen på dem begge er ekstremt simpel samt at de giver de sites jeg har testede dem på, en klar forbedring i loadtid.

Toolet jeg bruger til at teste loadtid, finder du her.

Så har du en hjemmeside, der loader langsomt? Så prøv at følg min guide her og se om du kan få nogle bedre loadtider – kan du det, så må du meget gerne dele dine resultater i kommentarfeltet herunder.

Skriv en kommentar