Konvertér optaget lyd og tale til tekst med hjælp fra transskribering

Transskribering indebærer mere end blot at lytte til optagelser. Indholdet skal forstås, og intet bør udelades. At lære at transskribere hurtigt og præcist tager tid. Men det kan sagtens lade sig gøre at klare arbejdet selv. Har du ikke lyst til det, kan du i stedet vælge at få professionel hjælp.

Hvad er transskribering?

Transskribering er på ingen måde det samme som at skrive. Uanset om der skal transskriberes et interview, et møde, et foredrag eller noget helt andet, handler det om mere end blot at skrive de ord, der bliver sagt.

Alt efter formålet og fokusset kan det være nødvendigt at formidle alt fra understregede stavelser og tøven til forsinkede svar. Det vil altså sige, at transskribering i bund og grund betyder, at et lydmateriale bliver overført til tekst i form af et udskrift. Det kan i mange tilfælde være brugbart.

Tips til transskribering

Hvis du har lydmateriale, som du gerne vil have transskriberet, er der flere tips, du bør have in mente.

1. Brug autokorrektur

Hvert sekund er vigtigt ved transskribering. Når du laver stavefejl, vil du miste dyrebare sekunder eller endda minutter, hvis du skal gå tilbage for at rette dem. Sørg derfor for, at du bruger autokorrektur.

2. Øv dig i at skrive hurtigere

Selvfølgelig er der intet, der er perfekt. Men du kan komme tæt på. Øvelse gør mester, og hvis du øver dig i at skrive, vil du helt sikkert blive hurtigere. Som et resultat vil du blive mere effektiv og hurtigere, når du skal transskribere.

3. Sørg for, at du har klare lydoptagelser

Det er altid vigtigt at have en klar lydoptagelse. Der er ikke noget værre end en lydoptagelse, hvor du nærmest ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Ikke nok med at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad der foregår, så vil det tage dig rigtig lang tid at komme igennem lydoptagelsen.

4. Transskribér i et behageligt og roligt miljø

At lytte til noget og skrive det ned kræver meget fokus og koncentration. Derfor er det vigtigt, at du kan være fuldt opmærksom på lyden. Desuden er det alfa og omega, at du befinder dig i et behageligt miljø. Hvis du bliver træt eller utilpas, så vil det automatisk påvirke dit fokus.

5. Giv dig selv nok tid til opgaven

Transskribering vil sandsynligvis tage længere tid, end du tror. Afhængigt af kvaliteten af din optagelse og din skrivehastighed vil det typisk i gennemsnit tage mellem 8-10 timer at transskribere en lydoptagelse på 1 time. Desuden skal du også tage højde for pausetider. Det er nemlig en god idé, at du husker at holde regelmæssige pauser.

6. Få professionel hjælp til transskribering

Det er langt fra alle, der har tiden og tålmodigheden til at transskribere en lydoptagelse. Hvis dette er tilfældet for dig, kan du vælge at hyre et firma til at klare opgaven for dig. Det kan eksempelvis være, hvis du mangler hjælp til at transskribere et interview. Er du interesseret i dette, kan du altid få en fast pris på din opgave.

Skriv en kommentar